Biografi

JEANNE BØE

INTERNASJONAL Skuespiller  Dramatiker  Produsent“Alt, absolutt alt, er mulig.” - Lars Monsen.


UTDANNELSE

  • 2015 Creative writing ved Oxford University
  • 2009 Film og digital videoproduksjon ved HIO
  • 1989-92 Teaterhøyskole i London

Ansatt i Oslo: www.skuda.no


Medlem av: Norsk skuespiller forbund

Privat liker jeg å holde meg i form, noe også faget krever. Så jeg gått og syklet Norge på langs i 2017. Syklet ritt, bl.a Birken 7 ganger, og Lillehammer - Oslo et par ganger. I tillegg klatrer jeg litt. Før jeg begynte med sykkel, danset jeg klassisk og jazz ballett. Jeg har bl.a 3 eksamener i Moderne dans fra London.

Jeg og en venninne har en FB side som heter: Jeanne Bøe og Gro Knutsen

Der legger vi ut artikler om våre skog, fjellturer og treninger.

Følg oss gjerne! :)

Som 6-åring startet jeg i musikalsk barnehage. Og var i mange kor opp i gjennom. Sang solo for Dronning Sonja i Siljan kirke, da jeg var bare 10-11 år.

Ungdomstiden gikk med til, håndball, fotball, skihopp, orientering, hester, drilling, og så staret jeg å danse som 13 åring, og da ble det en lidenskap, som varte i over 20 år - og som fortsatt er en lidenskap. Mor og far var flinke til å følge opp og kjøre.

Fra jeg var liten har jeg lekt og funnet opp og diktet. Det har ligget i blodet, i genene. Å skape har alltid vært en del av meg. Som liten lekte jeg cowboy og indianer, som alle andre barn, men sluttet ikke å leke det som voksen. ;) Så ble det å være skuespiller et yrke jeg var stolt av. Et fag som handler om teknikk, uendelig utvikling, kreativitet. Teaterskolen gav meg noen av redskapene jeg trang til å sette igang, deretter måtte veien måkes alene og sammen med dyktige kollegaer.