Biografi
  • 2015 Creative writing ved Oxford University
  • 2009 Film og digital videoproduksjon ved HIO
  • 1989-92 Teaterhøyskole i London

 

 

Som 6-åring startet jeg i musikalsk barnehage. Og var i mange kor opp i gjennom. Sang solo for Dronning Sonja i Siljan kirke, da jeg var bare 10-11 år.

Ungdomstiden gikk med til, håndball, fotball, skihopp, orientering, hester, drilling, og så staret jeg å danse som 13 åring, og da ble det en lidenskap, som varte i over 20 år - og som fortsatt er en lidenskap. Mor og far var flinke til å følge opp og kjøre.

JEANNE BØE

SKUESPILLER DRAMATIKER  PRODUSENT

 

 

“Alt, absolutt alt, er mulig.” - Lars Monsen.

 

Fra jeg var liten har jeg lekt og funnet opp og diktet. Det har ligget i blodet, i genene. Å skape har alltid vært en del av meg. Som liten lekte jeg cowboy og indianer, som alle andre barn, men sluttet ikke å leke det som voksen. ;) Så ble det å være skuespiller et yrke jeg var stolt av. Et fag som handler om teknikk, uendelig utvikling, kreativitet. Teaterskolen gav meg noen av redskapene jeg trang til å sette igang, deretter måtte veien måkes alene og sammen med dyktige kollegaer.

Privat liker jeg å holde meg i form, noe også faget krever. Så jeg har syklet ritt, bl.a vært med på Birken 7 ganger, og Lillehammer - Oslo et par ganger. Før jeg begynte med sykkel, danset jeg klassisk og jazz ballett. Jeg har bl.a 3 eksamener i Moderne dans fra London.

Hobby er bl.a turer og trening. Skaffe seg et mål for året og trene på å oppfylle det. For 2015 er målet Hardangervidda på langs og en halvmaraton, og da med min gode venninne, Gro Knutsen. Vi har egen hjemmeside på FB som heter: Jeanne Bøe og Gro Knutsen. Følg oss gjerne. :) Der legger vi ut artikler om våre skog/fjellturer og treningsopplegg. Vi har i den forbindelse en samarbeidsavtale med Jakt og fjellsport i Skien.

http://www.jaktogfjellsport.no/